0:00 / 0:00

Anders naar kanker kijken… Dit was Switch to Hope op 3 februari

Zondag 3 februari 2019 kwamen 300 mensen die getroffen zijn door kanker bijeen in Flagey (Brussel) om elkaar een hart onder de riem te steken en om in een ontspannen sfeer ‘anders’ naar kanker te kijken. Met name door de ogen van lotgenoten tijdens een voorstelling, gevolgd door workshops over omgaan met de gevolgen van kanker en tijdens vele spontane ontmoetingen.

Het was een openhartige dag waarop iedereen zich ook een beetje weg van de ziekte voelde en geïnspireerd naar huis keerde.

Aftermovie
Switch to Hope

De reis naar leven met hoop

Met verbazing en verwondering nam conférencier Bert Kruismans zijn publiek mee op de reis die kankerpatiënten en hun omgeving afleggen op weg naar leven met hoop, van de diagnose via de wachtkamer in het ziekenhuis tijdens de behandeling tot de remissie. De vaak herkenbare situaties die hij schetste werden versterkt met ontwapenende video-interviews met kankerpatiënten en hun omgeving van Lieve Blancquaert en fijngevoelige choreografieën van Jazzmijn. Een unieke en hoopgevende voorstelling!

“ De voorstelling was super! Vooral ook omdat Bert Kruismans zijn deel zo persoonlijk was! Veel dingen waren heel herkenbaar. ”
— Ghislaine

Omgaan met de andere kant van kanker

Hoe kan je beter omgaan met de emotionele en sociale impact die kanker op jou heeft? Dat was de insteek van zes workshops waaruit de aanwezigen na de voorstelling konden kiezen. Aan bod kwamen thema’s zoals vermoeidheid en beweging, praten met je partner en intimiteit, werk en kanker, omgaan met je emoties en relaxatie. Ook voor kinderen waren er specifieke workshops.

“ De boodschap die ik vandaag meeneem is dat je de moed niet mag opgeven, hoe erg je situatie ook is; hoop halen uit kleine dingen en uit het idee ‘ik kom hier sterker uit! ”
— Anita

Switch to Hope Social Challenge

Het ontmoetingsmoment Switch to Hope inspireerde ons om door een ander referentiekader naar kanker te kijken. Deelnemers namen hun foto via onze robot Dr. Pepper. 

‘Switch to Hope’ is een initiatief van de volgende organisaties met de steun van Bristol-Myers Squibb: Borstkanker Vlaanderen, CMP Vlaanderen, European Cancer Patient Coalition (ECPC), Hodgkin en non-Hodgkin vzw, Lymfklierkanker Vereniging Vlaanderen, Melanoompunt, Mymu, Stichting Tegen Kanker, Talkblue Vlaanderen en Vie et Cancer.

Privacy | Social media guidelines ONCBE18NP04568-01