0:00 / 0:00

Verhalen van hoop

Hoe vertel je aan je kinderen en je ouders dat je kanker hebt? Waarop hoop je wanneer je midden in de behandeling helemaal overmand wordt door angst? Hoe vul je je nieuwe leven in na de ziekte? En wat als je partner kanker heeft? Enkele betrokkenen getuigen over hoe zij met hun ziekte of die van hun partner omgaan en waaruit zij hoop putten.


Deel je verhaal

  • Cees van der Post

    Dit is een lang verhaal vanaf begin 2018 heel veel en dikwijls hoesten . Bloedafname prostaatwaarde te hoog, longfoto genomen alles Oke . Toch maar een scan gemaakt , toen gevonden gezwel in de nier plekjes op de prostaat een verwijde aorta en een liesbreuk. Knal voor je kop je wereld stort in altijd gezond geleefd en gesport . De nier is eruit nu over 2 weken de prostaat eruit. Maar het ergste is het woord kanker dat is de diagnose . Vreselijk en dan te bedenken dat ik elk jaar geld bij elkaar fiets voor de Roparun 450 km van Parijs naar Zevenbergen dit in een keer . Hoop dat ik na alle operaties zo gezond mag worden dat ik dit weer kan oppakken.


‘Switch to Hope’ is een initiatief van de volgende organisaties met de steun van Bristol-Myers Squibb: Borstkanker Vlaanderen, CMP Vlaanderen, European Cancer Patient Coalition (ECPC), Hodgkin en non-Hodgkin vzw, Lymfklierkanker Vereniging Vlaanderen, Melanoompunt, Mymu, Stichting Tegen Kanker, Talkblue Vlaanderen en Vie et Cancer.

Privacy | Social media guidelines ONCBE18NP04568-01